Главная » 2016 » Сентябрь » 10 » В Єгипет без візи? Запросто!
14:21
В Єгипет без візи? Запросто!


Коли ми знову збиралися до Єгипту, то мене дуже здивувала інформація, що можна туди поїхати без єгипетської національної візи. До речі вона зараз коштує 25 доларів. Гроші, можливо не дуже великі, але якщо можна не платити, то навіщо платити. Вірно?

Отже ми з товаришем вирішили скористатися новою для нас інформацією і відпочити у Єгипті без віз. Що для цього потрібно? Виявилось не так багато. Лише треба поїхати в Єгипет через Ізраїль. Там теж треба їхати не через будь-який пропускний пункт. Лише через Табу, а може Табе, не знаю, як правильно вимовляти.

Одним словом після війни між Ізраїлем і Єгиптом країни домовилися, що жителі Ізраїлю будуть їздити на Синайський півострів без візи, тому, що ця територія до підписання мирної угоді в 1978 році належала їм. Ізраїльтяни там багато чого побудували і віддавати просто так не хотіли.

Все так і тривало, поки туристи з інших країн теж не почали їхати через Ізраїль. Це вигідно, хоча потім неможливо поїхати у Каїр, або Луксор. Можна тільки відпочивати у готелях на березі Синайської затоки.

На пропускному пункті треба лише сказати, що потрібен синайський штамп. Англійською це пишеться, як «Sinai Stamp». Ми так і зробили. Написали на документах які заповнювали по приїзді до Єгипту «Sinai Stamp» і пішли до прикордонника. Він звісно був дуже проти, тому що таким чином Єгипет втрачає гроші, а ми з товаришем твердо повторювали одне і теж: «Put Sinai Stamp, please».

Ця фраза перекладається як: « Покладіть нам синайський штамп». Прикордонник мусив поступитися і поклав нам у паспорти штамп, який давав нам можливість відпочити у Єгипті без їхньої національної візи.

Звичайно, ми не були у Каїрі і Луксорі. Та навіщо нам оті араби і стародавні піраміди. Ми з товаришем не любителі прогулюватися цвинтарем навіть, якщо це цвинтар давньоєгипетських фараонів.

Нам краще було у готелі і на пляжі. Де є багато красивих дівчат, а в дівчат є груди і не тільки груди. Одним словом в Єгипті було класно. Якщо збираєтесь туди, так і кажіть: «Хочу синайський штамп» і все. Тоді все буде добре!

Просмотров: 405 | Добавил: turzona | Теги: готелі Єгипту, відпочинок у гипті, Тури в Єгипет, Єгипет | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar